FAQ - Vanliga frågor - PMU

Är det en form av tatuering?

Ja, det är i alla fall en del likheter. Både tatuering och permanent make up går ut på att tillföra huden en färg som varar. Skillnaden är att med permanent make up används en nål som endast går en halv millimeter ner i huden ( detta är betydligt mindre än vid tatuering ). På fackspråk kallas detta pigmentering.

Hur går det till?

Behandlingen börjar med att linjerna eller konturerna ritas upp med en penna. (ögonbryn och läppar). Kunden kan då få möjlighet att korrigera så att det det blir såsom kunden önskar det. 

Vi bestämmer tillsammans färger och konturlinjer. En elektronisk penna med en tunn nål i, gör små hål i hudlagret och pennan fyller hålen med färg.

Den här behandlingen tar normalt 2-3 timmar. Eftersom en del av färgen kommer att försvinna inom ett par veckor, är det viktigt att kunden kommer tillbaka för refill efter 4-6 veckor. (Ingår i ordinarie pris).

Gör det ont?

Några uppfattar det som obehagligt. Vissa jämför smärtan med att noppa ögonbryn eller vaxa benen, men generellt säger de flesta att det gör mindre ont än de hade förväntat sig. Före behandlingen läggs en bedövningskräm på det område som ska pigmenteras, vilket dämpar obehaget.

Det kan vara smart att undvika att få behandling under mens/premenstruella perioder då man är mer känslig för smärta.

Hur länge varar tatueringen?

Permanent make up innebär att man tillför huden färg med en tunn akupunkturnål som går ca 0.5 millimeter ner i huden. Denna kommer långsamt att försvagas och tillslut försvinna, allt efter hudens tillstånd.

Ju äldre man är, ju längre sitter färgen. Läppigmentering och eyeliner kan hålla i 3-5 år, ögonbryn i 2-3 år. Men kan även sitta kvar längre. Du kan aldrig vara garanterad att pigmenteringen kommer försvinna till 100 % det är därför viktigt att noga tänka igenom val av form och färger.

Vad kan gå fel?

Fel färg och fel form är alltid en risk. Det är därför viktigt att du som kund är delaktig och att vi är överens innan vi kör igång. Kika gärna på tidigare jobb jag utfört och ge önskemål.

Utrustningen som används är steriliserad och det används alltid engångsartiklar vilket säkrar att man inte utsätts för eventuell smitta eller bakterier.

Är det farligt?

Nej det är inte farligt!

Den färgen som används är medicinskt testad och godkänd, och branschen har inga indikationer på att detta medför någon som helst hälsorisk. Mer info på: https://eu.tinadavies.com/

Allergier?

Det är väldigt sällan någon av klient upplevt en allergisk reaktion vid användning av denna utrustning. Om du är allergisk mot något eller tvivlar, kan vi göra ett så kallat " touch-test " före vi påbörjar behandlingen!

När bör jag undvika att pigmentera mig?

Har du sår, utslag, eksem, acne eller munsår utför vi ingen behandling då det är en ingångsport för bakterier. 

Har du sprutat in Restylane i läpparna, sprutat in Botox i pannan bör du avvakta 3 månader med att pigmentera dig. Har du gjort en ögonlocksoperation bör du avvakta 6 månader. Annars kan resultatet bli missvisande.

Vad är skillnaden på microblading/micropigmentering?

Båda metoderna utför 3D bryn men med olika tekniker. Microblading är en manuell teknik där en tunn fjädernål ristar in strån i huden istället för en maskinell penna som för ner färgen och bildar ett streck. Vilken teknik som passar till vad är beroende på hudtyp du har. Micropigmentering har en tendens att hålla längre i huden. Speciellt om du har fet hudtyp. Då rekommenderar vi puder bryn istället.

Vad är skillnad på 3Dbryn/puderbryn/combobryn?

3D bryn kan göras med 2 olika tekniker. Manuell & med maskin (micropigmentering) Vilket blir små strån som efterliknar dina egna och ger ett så naturligt resultat som möjligt. Det är den absolut vanligaste metoden och passar bäst de som har torr hy då stråna blir krispiga och tunna. Puderbryn rekommenderar vi de som önskar få ett mer sminkat intryck och har svårt att ta emot färg. Då packar man färgen tätare för att fylla ögonbrynsformen. Passar alla hudtyper och rekommenderas för de med fet hy istället för 3D bryn. Combobryn är en blandning av både 3Dbryn och puder där man efterliknar hårstrån och skuggar mellan. Denna metod och puderbryn rekommenderas alltid när har gammal tatuering som man vill dölja.

Inför fransförlängning

Läs detta: 

  • Är du gravid i de första 90 dagarna så bör du ha intyg från läkare.
  • Ammar du, bör du tänka över om du vill ha fransförlängning för de finns inget bevis på om de skadar eller inte skadar ditt barn.
  • Har du infektioner så som vagel i ögat så sätter jag inte fransar på dig, avvakta ett tag.
  • Är du allergisk emot härdplaster? I så fall bör vi göra ett test med limmet 1 dag innan. Jag erbjuder dig alltid att komma o göra ett test dagen innan om du tror du kan vara känslig emot limmet! Hör av dig om en tid i så fall.
  • Om du har astma o är väldigt känslig, bör du rådfråga läkare.
  • Om du använder linser, ta ut dem innan behandling.
  • Berätta för mig om du tidigare reagerat på fransförlängning.

Om jag inte hör något från dig så ses vi på bokad tid.

Avbokning sker senast 24 timmar innan besöket, via bokadirekt och din avbokningskod, eller godkänd avbokning av mig,
Vid sent återbud under 24 timmar debiteras du  100% av bokad Behandling. Har du mindre än 10 fransar vid återbesök efter tvättning och skalning så räknas de som ett nytt sett o inte en påfyllning !

© Copyright My moment